Herplaatsing

Bemiddeling herplaatsing Basenji's

Helaas gebeurt het soms dat er door omstandigheden een nieuw tehuis moet worden gevonden voor honden (géén pups) van leden

van onze vereniging. De BCN probeert hierbij te bemiddelen tussen de leden die hun hond moeten afstaan en nieuwe eigenaren.


Bemiddeling is vanzelfsprekend voor onze leden.

Voor bemiddeling bij eigenaren welke geen lid zijn van Basenji Club Nederland zal een verplichte donatie worden gevraagd.

Indien de BCN bemiddelt heeft bij het herplaatsen bij nieuwe eigenaren, wordt een lidmaatschap van minimaal 2 jaar en/of donatie (Basenji in Nood) als gewenste compensatie gezien.

Herplaatser(s)


Op dit moment is een Basenji van 16 maanden op zoek naar zijn forever home.

Het is een NL's gefokte reu die sociaal is naar andere honden en kinderen.

Hij wil heel graag bij je zijn en heeft een lichte verlatingsangst.


Hij wordt momenteel opgevangen door zijn fokker Jobiraki.


Contact informatie

Heeft u nu of binnenkort een plekje voor een herplaatser, bel of stuur ons eens een mailtje met een introductie over uzelf, uw thuissituatie, ervaring en mogelijkheden.
Graag alleen reageren als u zeker weet dat u een herplaatser een veilig, voor altijd, tehuis kunt bieden.

AMCN ras en pup informatie:
E-mail: adoptie@basenji-club.nl 

Bent u geïnteresseerd in een herplaatser?


Dan nog even dit:

  • De Basenji is geen ras voor iedereen, zoals u ook elders op onze site kunt lezen en dit geldt dus ook voor volwassen honden. Kennis van hondengedrag en ervaring met het ras is dan een pré.
  • Herplaatsinghonden vergen, net als pups, veel tijd, geduld en energie van u om tot een fijne relatie te komen. U hebt weliswaar niet meer de puppyperikelen zoals zindelijkheidstraining e.d. maar u heeft wel te maken met een hond die al bepaalde gewoontes ontwikkeld heeft en daarom vaak moet worden heropgevoed.
  • De reden van afstand zal de huidige eigenaar aan u kunnen vertellen. Geeft de huidige eigenaar duidelijk aan dat er bepaalde problemen zijn, neemt u dit dan ter harte.
  • Bespreekt u vooraf eerlijk uw mogelijkheden om te bepalen of u een geschikte eigenaar kunt zijn voor de betreffende hond. Dit voorkomt een hoop verdriet voor alle betrokken partijen.


En dit:

  • De BCN bemiddelt alleen voor Basenji's met (FCI erkend) stamboom
  • U hoeft geen lid te zijn van de BCN om in aanmerking te kunnen komen voor een herplaatser.
  • Maakt u met de oude eigenaar c.q. bemiddelaar samen ook duidelijke afspraken over proeftijd, stamboomherregistratie e.d.
  • De omschrijving en karaktereigenschappen zoals op deze site bij de desbetreffende hond(en) staan, zijn zoals aangegeven door de huidige eigenaren. Voor meer informatie belt of mailt u de ras en pupinfo van de BCN.
  • De BCN kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen van welke aard dan ook voortvloeiend uit deze bemiddeling.